Recent introduceerde ABB de draadloze versie van de in 2014 gelanceerde Busch-free@home huisbesturing. Door deze vernieuwing wordt het concept ook interessant voor de bestaande bouw. De nieuwe draadloze versie is ook toe te passen als uitbreiding op al aanwezige Busch Jeager-huisautomatisering.

Kansen voor de E-installateur:
Op een introductiebijeenkomst van de draadloze versie van Busch-free@home werd vermeld, dat in 2050 meer dan 70% van de mensen in een stad woont. ABB investeert in deze techniek omdat het de toekomst is, dat ze graag willen bijdragen aan een veilig en comfortabel leven van mensen. Daarom zijn hun smart home oplossingen eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik is en eenvoudig in onderhoud. Hun producten zijn zo gemaakt dat ze in korte tijd zijn te plaatsen door een elektrotechniek installateur en bieden hem dus kansen om meer te verdienen. De firma DCS biedt deze kansen door o.a. het systeem in een prefab pakket geprogrameerd en al aan te bieden aan installateur.

Veelzijdige smart home-oplossing:
ABB presenteert Busch-free@home als cool en easy lifestyle. Het is volgens de fabrikant een compleet systeem voor het bedienen van de meeste belangrijke functies in een woning zoals: verlichting, zonwering, verwarming en koeling. Wat het product van ABB in termen van verkoop succesvol maakt is de combinatie met deurcommunicatie. Het bedienen van alle functies binnen eenzelfde interface maakt dit voor de gebruiker overzichttelijk en intuïtief. Ook is er voice control voor stembediening en nog meer gebruiksgemak. OP dit moment is ook Philips Hue-verlichting te bedienen en ook het batterij-opslagsysteem ABB REACT kan in Busch-free@home worden opgenomen, wat aangeeft, dat de link met PV-techniek inmiddels is gelegd.

Voor de renovatiemarkt:
Hoe ziet ABB de markt voor Busch-free@home in vergelijking met andere huisbesturingsystemen? Volgens hun marketing manager is KNX vooral voor de top van de markt. De meerprijs van Busch-free@home zou slechts 1000 euro meer kosten, dan een standaard installatie en 40% minder vdan een KNX-oplossing. Dit maakt het free@home systeem interessant voor een zeer omvangrijk middensegment van de markt. De nu geintroduceerde Busch-free@home wireless is eenvoudig uit te breiden en dat is goed nieuws voor de renovatiemarkt, zowel voor grootschalige renovatie projecten of kleine aanpassing op een verdieping. Behalve meer comfort voor de bewoner is het systeem zonder hak- en breekwerk door de firma DCS geprogrammeerd en hierdoor meteen werkend te plaatsen door de elektro-technisch installateur.

Meer hierover, zie ook de volgende doorlink: https://www.busch-jaeger.de/uploads/tx_bjeprospekte/Busch-Jaeger_Assortiment_Busch-freeathome.pdf


» Busch-free@home (draadloos) 2-Kamer-t/m-5-Kamerwoning » DCS ABB Busch-free@home voor Slimwonen projecten t.b.v. de gehele bouwkolom

De vermelde pakket prijzen zijn ook in diverse termijnen per factuur te voldoen als volgt:

  • 20% bij het in opdracht gaan krijgen.
  • 70% bij het gaan inkopen van de benodigde pakket materialen.
  • 10% bij het afleveren van geprogrammeerde en eventueel in regelpaneel ingebouwde pakket product(en).
Betaling: Binnen 15 dagen na factuurdatum.

Veel leesplezier in onze website en webwinkel!

Copyricht 2003 t/m 2021. De firma Domotica Consulting Storck (DCS). Alle rechten Voorbehouden.
 


Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
DCS Webshop

Willem Lodewijkhof 58, 8332 GC Steenwijk, T: 0521 - 520380 M: 06 - 50255854, E: info@dcs-steenwijk.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.