Welkom op de vernieuwde internetsite en webwinkel van de firma Domotica Consulting Storck (DCS) te Steenwijk.

 

Domotica heeft hedendaags in de media meer bekendheid gekregen door de naam (begrip) Smart Home. Vandaar dat mijn nieuwe domeinnaam  www.smarthome-storck.nl uiteindelijk gekoppeld is aan de in 2003 geregistreerde domeinnaam www.dcs-steenwijk.nl

Met de firma DCS als KNX techniek promotor verkrijgt u wereldwijd de enige open communicatie STANDAARD voor Domotica & Gebouwsysteemtechniek. Uw B2B en B2C partner.

Na ruim 25 jaar werkervaring te hebben opgedaan in de Utiliteit techniek, is Dhr. Joop Storck in 2003 voor zichzelf begonnen. In deze tijd is tevens het begrip EIB veranderd in KNX en zijn wij uiteindelijk een diensten leverancier geworden van diverse merken van KNX materialen ofwel uw Domotica Systeem Integrator (DSI). Wij ondersteunen u bij de verkoop, programmering, inbedrijfstelling en de instructie inclusief het eventueel inschakelen van benodigde E/W/HVAC Installateur voor o.a. de bekabeling en de overig benodigde werkzaamheden.

De firma DCS heeft zich uiteindelijk gespecialiseerd in KNX en/of KNX-RF en/of ABB-Busch-free@home en/of eNet (Gira of Jung) producten assortiment.

Het gaat hier om merken zoals:
ABB, Arcus-EDS, Aycontrol, Bab-Tec, BEG, Luxomat, Berker, Busch-Jeager, D-Touch, Domoticom, Doorbird, EAE-Automation, EIS-Sound, Ekinex, Elka (Insta), Elsner, Gira, Global Caché, Hager, Iddero, Ingenium-Bes, Intesis, ISE, Jung, Lithoss, MDT, Merten (Schneider-Electric), Nuki, Pure Domotica, Robin, Siemens, Somfy, Sonos, Theben, Viveroo, Wago, Weinzierl, Xxter, Zenio, ZF.

Hierin uw Domotica & Gebouwsysteemtechniek specialist voor Advies, Engineering, Projectmanagement, Programmering, Inbedrijfstelling, en Service & Onderhoud t.b.v. het volgende:

  • Woningbouw;
  • Vila(s) & Waterwoningen;
  • MKB-bedrijfswoning en/of gebouw;
  • Ouderenhuisvesting;
  • Huisvesting (verstandelijk) gehandicapten;
  • Levensloop bestendig wonen.

Domotica:
Het woord Domotica wordt veelvuldig gebruikt en wordt steeds meer een ingeburgerd begrip. Toch ligt de perceptie van de term Domotica bij iedereen anders. Daarom is het belangrijk, om even stil te staan bij de "echte" definitie.
Domotica is ontstaan uit een samentrekking van "Domus", wat huis betekent en het achtervoegsel "tica", wat afkomstig is van informatica en gedeeltelijk van Elektronica. Eenvoudig gesteld betekent Domotica enkel het sturen van Electrische verbruikers in een gebouw d.m.v. Elektronica en Informatica. In de realiteit is Domotica veel complexer.

Domotica = Comfort

Smart Home = Comfort

Orkestreren van Domotica in de woningbouw wordt noodzaak:
Wie nadenkt over Domotica, Nanotechnologie en Robotisering, ziet de techniek voor zijn ogen in hoog tempo veranderen. Het is naar mijn inziens niet moeilijk voor te stellen, dat we straks een veelheid aan intelligente apparatuur om ons heen hebben.

Wat we niet willen, is dat deze apparatuur niet meer reageert of dat het zelfs eventueel in slaap gevallen is. We zijn immers van deze technologie afhankelijk geworden. Al snel komt het beeld op van een huis en/of een mens die vol is gehangen met meet- en regelapparatuur. Wie zich hierin verder verdiept, ziet dan ook de problematiek ontstaan van het werkend houden van die apparatuur. Wie doet dat of gaat dit doen? Leveren we al onze technische apparatuur af bij de woning eigenaar en hopen we dan, dat het goed komt?

Al snel wordt duidelijk, dat er enige vorm van regie nodig is. In dit kader noemen we dat orkestreren. Waar is de dirigent van de woningbouw op technologisch vlak? Want een orkest heeft een dirigent nodig, maar Domotica (Smart Home) in een woning ook!

Ook hiervoor bent u bij de goede organisatie. Meer hierover, neem contact op via ons contact formulier.

Partnership:
De firma DCS heeft een aantal Partnerships afgesloten. Dit houd in, dat er een intensieve samenwerking is tussen DCS en de fabrikant, om samen via deze constructie een hoogstaand project bij u als klant te kunnen realiseren. Zo krijgt de firma DCS extra training en ondersteuning vanuit een leverancier. Tevens heeft de firma DCS een exclusieve toegang tot de showroom van deze fabrikanten, om u als klant, dat te kunnen laten beleven, wat Domotica ofwel gebouw automatisering inhoud. De firma DCS heeft een Partnership afgesloten met de volgende bedrijven:

  • Hager (Domotica Partner);
  • Busch-Jaeger (Living Space Partner).
  • Jung eNet (Servicepartner).

Wat vast staat is, dat Domotica en Smarthome eindeloos veel mogelijkheden heeft.

 

Veel leesplezier in onze website en webwinkel!