Overzicht Van Een Busch Free Home 2 Kamerwoning T M 5 Kamerwoning
Excel – 40,5 KB 657 downloads
2021 Renovatie Advies
PDF – 16,8 MB 675 downloads
2021 Busch Jaeger Smarter Home Brochure
PDF – 8,1 MB 656 downloads

In het Excel document zijn onderaan diverse Tapbladen aanwezig van een 2-Kamerwoning t/m een 5-Kamerwoning.

De vermelde Busch-free@home Artikelnummers en de Bruto P/St kunnen in de loop der tijd veranderd zijn. Wat niet veranderd is de vermelde functionaliteit van de betreffende Taster/Actor!

 

In 2014 introduceerde ABB de draadloze versie van het Busch-free@home huisbesturing. Door deze vernieuwing wordt het concept ook interessant voor de bestaande bouw. De nieuwe draadloze versie is ook toe te passen als uitbreiding op al aanwezige Busch Jeager-huisautomatisering.

Kansen voor de E-installateur:
Op een introductiebijeenkomst van de draadloze versie van Busch-free@home werd vermeld, dat in 2050 meer dan 70% van de mensen in een stad woont. ABB investeert in deze techniek omdat het de toekomst is, dat ze graag willen bijdragen aan een veilig en comfortabel leven van mensen. Daarom zijn hun smart home oplossingen eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik is en eenvoudig in onderhoud. Hun producten zijn zo gemaakt dat ze in korte tijd zijn te plaatsen door een elektrotechniek installateur en bieden hem dus kansen om meer te verdienen. De firma DCS biedt deze kansen door o.a. het systeem in een prefab pakket geprogrammeerd en al aan te bieden aan installateur.

Veelzijdige smart home-oplossing:
ABB presenteert Busch-free@home als cool en easy lifestyle. Het is volgens de fabrikant een compleet systeem voor het bedienen van de meeste belangrijke functies in een woning zoals: verlichting, zonwering, verwarming en koeling. Wat het product van ABB in termen van verkoop succesvol maakt is de combinatie met deurcommunicatie. Het bedienen van alle functies binnen eenzelfde interface maakt dit voor de gebruiker overzichtelijk en intuïtief. Ook is er Voice control voor stembediening en nog meer gebruiksgemak. Ook het Philips Hue-verlichting systeem is te bedienen en ook het batterij-opslagsysteem ABB REACT kan in Busch-free@home worden opgenomen, wat aangeeft, dat de link met PV-techniek is gelegd.

 

Voor de renovatiemarkt:
Hoe ziet ABB de markt voor Busch-free@home in vergelijking met andere huisbesturing systemen? Volgens hun marketing manager is KNX vooral voor de top van de markt. De meerprijs van Busch-free@home zou volgens hun zegge slechts 1000 euro meer kosten, dan een standaard installatie en 40% minder dan een KNX-oplossing. Dit maakt het Busch-free@home systeem interessant voor een zeer omvangrijk middensegment van de markt. De nu geïntroduceerde Busch-free@home Wireless is eenvoudig uit te breiden en dat is goed nieuws voor de renovatiemarkt, zowel voor grootschalige renovatie projecten of kleine aanpassing op een verdieping. Behalve meer comfort voor de bewoner is het systeem zonder hak- en breekwerk door de firma DCS geprogrammeerd en hierdoor meteen werkend te plaatsen door de Elektro Technisch installateur.

Hoeveel kost het volgens ABB, om van Nieuwbouw of Building te maken:

  • 4% van de Bouwsom woning wordt gebruikt voor een conventionele elektrotechnische installatie;
  • 7% van de Bouwsom woning inclusief een Busch-free@home systeem;
  • 10% van de Bouwsom woning inclusief een KNX-Systeem met twee functiegebieden (verwarming, verlichting etc.) 

 

DCS prijsstelling 2-Kamerwoning t/m een 5-Kamerwoning Prefab pakketten:

2-Kamerwoning Busch-free@home Euro 2.964,50

3-Kamerwoning (idem) Euro 3.357,75

4-Kamerwoning (idem) Euro 3.757,50

5-Kamerwoning (idem) Euro 4.150,50

 

De vermelde pakket prijzen zijn ook in diverse termijnen per factuur te voldoen als volgt:

  • 20% bij het in opdracht gaan krijgen.
  • 70% bij het gaan inkopen van de benodigde pakket materialen.
  • 10% bij het afleveren van geprogrammeerde en eventueel in regelpaneel ingebouwde pakket product(en).

Betaling: Binnen 15 dagen na factuurdatum.

Veel leesplezier in onze website en webwinkel!

Copyright 2003 t/m 2024. De firma Domotica Consulting Storck (DCS). Alle rechten Voorbehouden.