De hieronder staande informatie is gedeeltelijk afkomstig (lees de bronvermelding) van onze Partner ABB.

 

Met een Energy Manager Prefab pakket oplossing kan uiteindelijk bewerkstelligd worden via (Domotica) Smart-Home systemen van diverse ABB Partner bedrijven zoals de firma DCS. Dat dit uiteindelijk geschied op basis van KNX en/of KNX-RF.

 

Energie Efficiëntie: Voor een comfortabel binnenklimaat en een merkbare energiebesparing. Verwarming & airco, geautomatiseerde zonwering, alles-uit-functie, zonne-energie:

 • Zonwering besturing. Bespaar op verwarming met een geautomatiseerde zonwering. Automatisch uw zonwering openen of sluiten biedt veel comfort, maar bespaart daarnaast ook nog eens energie. Zo kunt u overdag als het buiten koud is het zonlicht gebruiken om de temperatuur in huis te behouden of zelfs op te krikken. In de zomer de woning juist koel houden door zonlicht te verduisteren. En ‘s avonds de zonwering automatisch sluiten om zo het huis effectief te isoleren.
 • Alles-uit-functie. De zekerheid dat alles is uitgeschakeld. Twijfelt u bij het verlaten van de woning of alles wel is uitgeschakeld? Dat is vanaf nu verleden tijd met de praktische alles-uit-functie. Hiermee kunnen verlichting en andere apparaten in de woning met één druk op de knop in één keer worden uitgeschakeld. Een kostenbesparende functie voor meer energie-efficiëntie en veiligheid.
 • Verwarming & Klimaat. De juiste temperatuur in een Verblijfsruimte en/of uw Slaapruimte met de hoogste efficiëntie. Het Busch-free@home®-systeem met integratie van slimme thermostaten ondersteunt een efficiënte regeling van de ruimtetemperatuur. En is geschikt voor zowel radiatoren als vloerverwarming.
 • Zonne-energie. Energie intelligent opslaan en beheren. Met een intelligente opslagoplossing voor uw zonnepanelensysteem, kunt u optimaal bepalen wanneer en waar u de in uw eigen woning opgewekte zonne-energie gebruikt. Een optionele uitbreiding, wat kan geschieden met de hieronder staande Prefab Pakket oplossing!

 

De hierboven vermelde functionaliteiten omschrijvingen zijn standaard verwerkt in onze 2-Kamerwoning t/m 5-Kamerwoning Prefab Pakketten. Deze zorgen er uiteindelijk voor, dat er geen onnodige Energie verspilling in uw woning is! 

 

Het gaan verzwaren van uw meterkast is overbodig met een slim Energiemanagement systeem.

Bij de installatie van een warmtepomp systeem is doorgaans een verzwaring van 3x25A naar 3x35A of meer nodig. Dit zorgt bij uw voor een aanzienlijk hoger vastrecht tarief. Maar wat hierin nog veel belangrijker is, dat dit zorgt voor een extra belasting op de reeds aanwezige elektriciteitsnet. Dit geld bij de afname maar ook bij een teruglevering van de met je eigen zonnepanelen (PV) opgewekte elektriciteit.

Het zou naar ons nog beter zijn als je bij het verduurzamen van uw woning genoeg zou hebben aan de reeds bestaande en kleinere huisaansluiting. Een huisaansluiting van 1x25A, 1x30A of 1x35A in de vele bestaande woningen of appartementen kunnen dan gewoon blijven zitten. Dit kan alleen als je de benodigde energie goed managet, zeker als je deze gaat belasten met een warmtepomp systeem. Wij vragen ons waarom een woning zoveel capaciteit hebben, dat alle apparaten tegelijk kunnen worden aangeschakeld. Vandaar de door ons en hieronder vermelde Dynamic Load Balancing (DLB) oplossing!  

 

Losstaand van dit gegeven zou men bijvoorbeeld in uw woning ook rekening kunnen gaan houden met het voorkomen van een mogelijke Net Congestie. De firma DCS heeft speciaal hiervoor een Prefab Pakket (Opbouwpaneel) ontwikkeld, wat in een reeds bestaande meterkast of in uw nieuwbouwwoning meterkast geïnstalleerd kan worden.

 

Wat houd Net Congestie eigenlijk in: Dit innovatief concept is uiteindelijk door de firma DCS ontwikkeld, om te gaan voorkomen, dat het externe Energie netwerk overbelast gaat worden en zelfs hierdoor word uitgeschakeld (lees een overbelasting). Dit door een eventuele toename van het Energie verbruik in de eigen woning. Hiermee bereikt men uiteindelijk de volgende doelstelling. Om zodoende een goede Netbalans te gaan verkrijgen, om de reeds bestaande Meterkast Hoofdzekering (Stotz) niet te laten trippen bij het extra gaan voeden van bijvoorbeeld een (Hybride) L/W Warmtepompsysteem. Dit om een woning Gasverbruik met ongeveer 70% te willen gaan reduceren.

 

Wij kijken hiervoor dan gebruikelijk en ook dagdeel afhankelijk en op bepaalde tijdblokken, welke apparatuur er eventueel uitgeschakeld kan gaan worden. Dat een elektrische kookplaat niet uitgezet wordt tijdens de namiddaguren. Een Vaatwasmachine en/of een Wasmachine en/of een Wasdroger kan immers wel overdag voor een korte periode eventueel UIT en op een ander moment juist AAN.

Dat een PV-systeem op het dak van de eigen woning uiteindelijk (wat Energie productie betreft) voor gaat inclusief het eventueel ter plaatse opslaan van de opgewekte Energie in een eigen Accu-Systeem. Op deze manier voorkomt men een Net Congestie en verkrijgt men tevens ook een goede Netbalans.

 

Dynamic Load Balancing:

Dit houdt in, dat er continue een berekening plaats vindt van de stroombehoefte over alle apparaten die stroom gebruiken zoals een elektrische oven of inductiekookplaat of warmtepompsysteem of een laadpunt elektrische auto. Dat 100% van de opgewekte PV-Energie intern in de woning word gebruikt i.p.v. overtollige energie terug te sturen naar het Net!

 

Het Prefab Pakket bestaat uit het volgende:

 • Opbouw Regelpaneel inclusief stuurstroom Stotz en railklemmen;
 • P1/KNX (KWh-meter) Interface;
 • KNX Bus voeding;
 • Hulp voeding 24V-1,5 Amp;
 • Gira X1 Visualisatieserver;
 • Gira S1 Secure moduul;
 • Gira 8-Voudige Schakelactor, 16Amp, C-Last met stroommeting;

 

De vermelde pakket prijzen zijn ook in diverse termijnen per factuur te voldoen als volgt:

 • 20% bij het in opdracht gaan krijgen.
 • 70% bij het gaan inkopen van de benodigde pakket materialen.
 • 10% bij het afleveren van geprogrammeerde en eventueel in regelpaneel ingebouwde pakket product(en).

Betaling: Binnen 15 dagen na factuurdatum.

Veel leesplezier in onze website en webwinkel!

Copyright 2003 t/m 2024. De firma Domotica Consulting Storck (DCS). Alle rechten Voorbehouden.

Sale!

DCS KNX en KNX-RF Energy Management Systeem

€ 3.094,00 € 2.995,00
Sale!

DCS KNX en KNX-RF Energy Management Systeem

€ 3.094,00 € 2.995,00

De levering van een compleet geprogrammeerd DCS KNX en KNX-RF Energy Management systeem. Deze Prefab techniek pakket behoeft enkel nog in een Meterkast ingebouwd te worden door een erkend elektrotechniek installateur.

✅ Levertijd circa 10-14 werkdagen. Bestellen? Vraag eerst naar onze actuele voorraad.