Daar waar de expertise ophoud wat betreft Domotica & Gebouwsysteemtechniek binnen de installateurbranche, heeft Dhr. Joop Storck speciaal hiervoor een B2B & B2C organisatie opgezet. Dit is geregistreerd als de firma Domotica Consulting Storck (DCS) te Steenwijk.

Prefab complete (KNX + KNX-RF) Domotica panelen basis pakketten:
Om het de installateur nog gemakkelijker te maken, heeft de firma DCS speciaal voor de nieuwbouw en/of renovatie sector zowel KNX en KNX-RF prefab regeltechnische panelen (RK-1) gefabriceerd voor plaatsing rechtstreeks boven de KWh meter in de meterkast of eventueel in een technische ruimte. Hierin zijn hoofdzakelijk Hager/Berker producten in verwerkt. Dit om het enigszins overzichtelijk te houden in een assortiment van meer dan 400 merken en ongeveer 10.000 producten!

Men heeft o.a. de keuze uit de volgende KNX Domotica installatie:

  • A: Een KNX Schakel- en Dim- en Jaloezie/Rolluik actoren regelpaneel inclusief aardlekbeveiligingen en automaten die afgemonteerd zijn in opbouw verdeler RK1. De groepen zijn verdeeld over de gehele installatie;
  • B: Een Domotica installatie waarvan de KNX Schakel- en Dim- en Jaloezie/Rolluik actoren en de aardlekbeveiligingen en automaten een E-installateur zelf moet inbouwen in een op- of inbouw regelpaneel.


Er zijn Domotica pakketten leverbaar en deze zijn speciaal geschikt gemaakt voor de volgende type woningen:

  • 2-Kamerwoningen;
  • 3-Kamerwoningen;
  • 4-Kamerwoningen;
  • 5-Kamerwoningen.

Iedere RK1 regeltechnisch paneel heeft t.b.v. de ruimtes (via een 5/8 pvc buis) standaard 1-stuks centraaldoos railklem aansluiting met een 3-stuks aansluitingen voor de gebruikelijke spanning voorzieningen zoals Fase, Nul en de Aarde.

Tevens is er 1-stuks dimactor uitgang en 1-stuks schakelactor uitgang aanwezig. Via een extra parallel PVC buis leiding (5/8) worden de 2-stuks (basis) stuurdraden aangelegd t.b.v. een jaloezie of rolluik.

Via dezelfde tweede PVC buis leiding kunnen eventueel ook nog extra meerwerk sturingen geleverd worden. Deze zijn optioneel in overleg te leveren voor zoals een dimmer en/of schakel en/of jaloezie en/of rolluik sturing.

Een RK1 Domotica prefab paneel word voorzien van 1-stuks (3P + 1N) hoofd aardlekbeveiliging en tevens voorzien van de benodigde aantal 16Amp (C) automaten verdeeld over de woning centraaldoos aansluitingen. Voor de Wasmachine en Droger zijn ook 16Amp (C) automaten in basispakket opgenomen. Eventueel kunnen optioneel de Wasmachine en Droger via KNX actoren geschakeld worden via de centrale "Woning UIT" schakelaar in de hal bij voordeur.

Uiteraard kunnen in overleg per ruimte meerdere centraaldozen opgenomen worden, deze zijn wat groepenverdeling betreft dan verdeelt over meerdere groepen. Hierdoor heeft men bij een groepen automaat uitval toch via een andere groep eventueel nog verlichting in dezelfde ruimte.

Er is standaard t.b.v. de Woonkamer naast een Hager KNX ruimte taster ook een taster opgenomen inclusief Ruimte Temperatuur Regeling (RTR). Dit ook inclusief de benodigde Hager/Berker regelventiel aandrijving t.b.v. een radiator en/of vloerverwarming (zone) temperatuur na-regeling. Voor de overige ruimtes is optioneel ook eventueel een RTR op te nemen inclusief een Hager/Berker regelventiel.

Ook is er standaard een ketel (spanningsvrij) stuurstroom contact opgenomen voor een conventionele centrale ketel aansturing. Tevens is er ook optioneel een Theben OpenTherm (OT-Box) ketel interface verkrijgbaar t.b.v. een communicatie met de nieuwste ketels en hun regelingen. Hierdoor zijn er een tal van technische voorzieningen mogelijk zoals o.a. een aantal zone (na) regelingen.

Uw Domotica installatie is eventueel ook via een optioneel te leveren Internet controller (lees Hager Domovea) op afstand via een beveiligde portaal te controleren en/of te besturen. Dit geld ook voor een bediening met een Apple en/of Android App. Er is vanaf 2020 een nieuwe Hager Domotica Expert TJA470 Server leverbaar met meer technische mogelijkheden dan zijn voorganger de TJA450. Tevens is er vanaf 2020 ook een Hager Domotica Basic TJA670 leverbaar voor het nog eenvoudiger kunnen visualiseren van o.a. KNX-RF micromodules en/of overige KNX-Easy producten. Dit is dan wel minder uitgebreid, dan wat met een Domovea Expert Server met zijn Sequentie(s) en Logica (startsignalen en conditie) instellingen. 

Uw prefab Domotica (KNX en/of KNX-RF) pakket inclusief de rand apparatuur word dus vooraf door ons geprogrammeerd, zodat deze door u als E-installateur (opdrachtgever) meteen werkend in bedrijf gesteld kan gaan worden. De bedrading (bij een compleet Domotica RK1 pakket) is aan te sluiten volgens bijgeleverde regeltechnisch schema pakket van RK-1. Bij KNX-RF (2-Kamerwoning t/m 5-Kamerwoning) pakket levering worden enkel losse vooraf geprogrammeerde Domotica componenten geleverd.

Bent u geïnteresseerd, bel dan even met de firma DCS te Steenwijk.

 

De vermelde webshop pakket prijzen zijn ook in diverse termijnen per factuur te voldoen als volgt:

  • 20% bij het in opdracht gaan krijgen.
  • 70% bij het gaan inkopen van de benodigde pakket materialen.
  • 10% bij het afleveren van geprogrammeerde en eventueel in regelpaneel ingebouwde pakket product(en).

Betaling: Binnen 15 dagen na factuurdatum.

Veel leesplezier in onze website en webwinkel!

Copyricht 2003 t/m 2024. De firma Domotica Consulting Storck (DCS). Alle rechten Voorbehouden.

Hieronder een presentatie van diverse merken (producten) leveranciers. Wij kunnen deze KNX-RF en/of KNX systemen voor u leveren, programmeren en installeren!