Een privé bericht van Joop en Sandra Storck:

 

Gezocht: De firma DCS heeft door de Bankencrisis (2008) nog steeds t/m Q1 2024 een onterechte BKR notering. Privé nu een lening behoefte van Euro 20k.

 

Mijn (onze) BKR melding (A3-Codering) is ontstaan door in de eerste week van februari 2008 een handtekening te hebben gezet onder een bedrijfsfinanciering contract van de ABN-AMRO. Het ging hier om een aanzienlijk bedrag. Dit is uiteindelijk toegekend, omdat er vanaf het DCS oprichtingsjaar 2003 hiervoor een goede omzet te hebben gehad en dit in combinatie met EZ borgstelling ofwel een toenmalige BBMKB regeling!

 

Bankencricis 2008:

Een paar maanden later in september 2008 moest de bank zelf aan het infuus ofwel er werd door de Nederlandse Staat door toenmalig minister Bos via een aandelen transmissie een kapitaal injectie verstrekt van meer dan 30 Miljard. De Bankencricis is begonnen.

In het voorjaar van 2009 kreeg deze MKB ondernemer te horen, dat de bank geen vertrouwen meer in mij had. Dit zonder eerst zelf in de spiegel te hebben gekeken. Ondergetekende moest per direct zijn nog uitstaande bedrijfsfinanciering gaan inlossen. Dit om de ABN-AMRO bank een betere Solvabiliteit te gaan geven. De aandeelhouders van de ABN-AMRO bank hadden met de Staatssteun hun schapen op het droge. Dit over de rug van veel MKB Ondernemers!

 

Er zijn uiteindelijk diverse keren een betalingsregeling met elkaar afgesproken, maar dit ging niet meer. Dit omdat de Bankencricis is opgevolgd door een Economische crisis en dit werd ook nog opgevolgd door een Bouwcrisis. Ondergetekende ondernemer zit immers met zijn Domotica Consulting Storck (DCS) corebusiness in het verlengstuk van de Bouwkolom ofwel de Installateur branche. 

 

Ondergetekende heeft immers aan de bank aangegeven, dat deze zonder zijn eigen macht en kunnen hierin terecht is gekomen zoals ook velen andere MKB ondernemers. 

 

Mijn stelling hierin is dan ook: Over mijn lijk, om hierdoor zowel Zakelijk en vooral NIET Privé failliet te gaan.

 

Vooraf dat ik mijn bedrijf in 2003 bij de KvK heb ingeschreven, had ik vanaf 1974 al bij diverse werkgevers gewerkt en had ik toen als vrijgezel ook al een eigen koopwoning in Purmerend. Sandra kwam in mijn leven en wij hebben gezamenlijk onze leef- en woonomgeving ingericht inclusief het kopen van een andere koopwoning in Purmerend. Tevens is in 1997 onze dochter Lisanne geboren. Naderhand zijn we in 2002 verhuisd naar onze huidige koopwoning in Steenwijk. Privé hadden we (financieel gezien) niets te klagen! 

 

Mijn bedrijf is in 2003 als Eenmanszaak bij de KvK ingeschreven en is hierdoor dus ook Privé verantwoordelijk. Ondergetekende heeft uiteindelijk aan de bank aangegeven, om hiervoor de media te gaan benaderen (lees een bekende krant en/of een televisie programma). Dit om mijn bank dossier op deze manier bespreekbaar te gaan maken. Per slot van rekening kan ondergetekende met zijn vrouw niet verder in het drijfzand ten onder gaan.

 

De bank is uiteindelijk na 10 jaar ofwel in het voorjaar van 2019 over de brug gekomen met een voorstel met het gaan betalen van een eenmalige Finale Kwijting bedrag. Dit is door ons (mede door een samenwerking met onze SNS Hypotheek verstrekker) geschied in Q1-2019.

 

Nu heeft de inmiddels per 01-04-2021 gepensioneerde (65-Jaar) en de nog doorwerkende ondernemer gedurende een periode van 5-Jaar nog steeds een BKR stempel (lees een vermelding) t/m Q1-2024 op zijn voorhoofd staan. Deze drama heeft dan uiteindelijk 15-jaar van ons leven gekost en ik kan u mededelen, dat dit niet goed is voor onze gezondheid!

 

AVG Wetgeving:

In het kader van de huidige AVG wetgeving kan men zich afvragen of dit terecht is. Per slot van rekening zijn wij hierdoor in een financiële dwangbuis terechtgekomen en zijn wij tevens beroofd van onze financiële vrijheid van handelen. Dit ook, omdat ons gezamenlijk inkomen zich na de hierboven vermelde crisis(sen) hersteld heeft. Diverse banken hebben vanaf 2020 aangegeven, dat een Euro 10k met onze huidige gezamenlijke inkomsten gefinancierd kan worden, mits er geen BKR (A3-Codering) vermelding aanwezig is!

 

  • De BKR is immers een Stichting en is geen Wet, wat door de Ministers in de Tweede- en door Eerste kamer is goedgekeurd!

 

Hierdoor kunnen wij door een Zakelijk conflict Privé geen financiering (Lening) krijgen. Dit om in eerste instantie onze oude Verwarmingsketel (bouwjaar 2002) te gaan vervangen voor een Hybride (L/W) Warmtepomp Systeem. Dit ook om in onze achtertuin (zie foto) van links naar rechts boven de Douglas Steenschotten vlonder te gaan voorzien van een Douglas Buitenverblijf met aan de rechterkant onder het platte dak een nieuwe Tuinopslag. De plek waar voorheen een oude Vuurhouten Tuinhuis stond die in de loop der tijd flink aan de onderzijde doorgerot was. Om tevens ook de straatklinkers te kunnen gaan vervangen voor onderhoudsvrije terras tegels.

 

Het is te gek voor worden, dat ondergetekende en zijn vrouw met een Bancaire financiering aanvraag moet wachten tot Q2 van 2024. Dit terwijl het in Q1 van 2019 (financieel gezien) afgewikkeld is. Vandaar deze redactionele Gezocht berichtgeving!

 

Wij hopen hierbij, om eventueel van een (Informele) Investeerder Privé een (Onderhandse) Financiering aanbod te kunnen gaan verkrijgen ter grootte van Euro 20k:

Dit met een Looptijd van 120 Maanden en 7,0 % per jaar. Dit met een mogelijkheid van een boetevrije vervroegde aflossing. De betaalperiode loopt dan de 25e dag van iedere maand. Bel eventueel hiervoor 06-50255854 of meld u zich via het Contact formulier. 

Met vriendelijke groet Dhr. en Mevr. Storck.